Dames 1 ligt uit de beker

Donderdag, 7 maart mocht dames 1 aantreden in Stadskanaal, om daar de kwartfinale van de beker te spelen. Nog steeds zonder Kris, die met een rugblessure zit, zonder Lieke A, zij had verplichtingen elders en zonder de zieke Melissa. Marije was voor deze gelegenheid met ons mee, en daar waren we erg blij om!
In de eerste set startten we gelijk NIET goed. We kwamen op een 5-0 achterstand door een sterke service van Tyfoon. Tyfoon liet zien, dat ze serverend en aanvallend over goede kwaliteiten beschikte en dus niet voor niets ook 2e staan in de competitie van de andere tweede klasse poule.
De meiden van dames 1 kwamen puntje voor puntje terug. Het werd op het eind van de set nog heel spannend. We hadden nog een set punt, maar helaas wisten we deze niet te verzilveren. We verloren de 1e set met 29-27.
De tweede set toonde een gelijkenis met set 1. Dames 1 was te afwachtend bij het net, te veel pass fouten en zelf ook te veel aanvalsfouten. Tyfoon was fel, wilde scoren, haalde alles van de vloer, wij waren te passief, stonden soms gewoon te dromen. We wisten wel aardig bij te blijven, maar verloren ook deze set terecht met 25-21.
De derde set begon voor ons anders. Nu kwamen wij gelijk op een voorsprong, door een paar goede services en een paar goede aanvalspunten. Toch kwam Tyfoon op het eind nog dichtbij door wederom veel persoonlijke fouten van onze kant. We wisten de 3e set naar ons toe te trekken met 22-25. We zagen het weer zitten!
De 4e set ging aardig gelijk op tot 6-6. Toen ging het mis. We stonden te dromen bij het net, we maakten fout op fout, de tegenstander speelde met ons en we waren helemaal de kluts kwijt. We gingen ons ergeren aan de scheidsrechter, gingen ons misschien wel ergeren aan elkaar… het was niet goed! We kwamen er niet boven op en verloren zo de set met 25-13. En de wedstrijd.

Dames 1 weet weer wat verliezen is. We liggen uit de beker. Nog 4 competitiewedstrijden te gaan. We zijn nog steeds in de race om het kampioenschap! Wat dat betreft worden het nog een paar spannende weken. WE BLIJVEN TRAINEN!!!!