Dames 1 wint twee keer op rij met 4-0

Vorige week mocht dames 1 aantreden thuis tegen DOS. Dames 1 speelt zonder Silke, want zij heeft jammer genoeg een hersenschudding. Met 8 mensen gingen we van start! We keken gelijk tegen een achterstand aan, echter door veel fouten van de tegenpartij, kwamen we bij 12-12 gelijk te staan. We liepen deze set iets uit, maar we konden deze set niet echt uitblinken. We wisten moeizaam de 1e set te winnen. Ook de 2e set verliep van onze kant moeizaam. Steeds keken we tegen een achterstand aan. We kwamen weer bij en dan liep de tegenpartij weer weg. Op een stand van 19-19 wist Lieke A verschillende keren achter elkaar te scoren, waardoor we uiteindelijk deze set wonnen. Toen was het klaar met DOS. DOS maakte veel fouten, waardoor wij veel punten scoorden en deze set eenvoudig wonnen met 25-12. De vierde set begonnen we voortvarend. Lieke Hans serveerde het ene na het andere punt bij elkaar en we kwamen voor te staan met 9-0. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Af en toe kwam DOS een stuk dichter bij, maar uiteindelijk wisten we de set met 25-18 te winnen. Helaas is Kris de tweede set uitgevallen met een rugblessure. Even afwachten hoe dit verder gaat.

Een week later mochten we spelen tegen OSR2, de koploper van de poule. Het werd een hele mooie wedstrijd. Nog steeds zonder Silke en Kris gingen we met 7 speelsters de strijd aan. In de eerste set ging het lange tijd gelijk op. De spelverdeler van OSR had een goede opslag en daar hadden we af en toe best moeite mee. Rianne scoorde deze set veel punten aan de buitenkant, ondanks het goede blok van OSR. OSR blokte veel, maar wij zaten er in de aanvalsdekking perfect bij. Het trainen hierop werpt zijn vruchten af! Lisanne liet af en toe een mooi staaltje verdedigingswerk zien! Toen de 20 bereikt was, wisten wij iets uit te lopen en de set naar ons toe te halen. Ook in de 2e set ging het lang gelijk op. Er waren veel mooie rally’s! Wij haalden heel veel ballen van de vloer en het was duidelijk te zien dat er gewerkt werd! Wederom bij de 20 liepen wij iets uit, en wonnen de set met 25-21. Nu was het net of er iets geknakt was bij de speelsters van OSR. Zij maakte veel fouten en op de buitenkant scoorden wij er lustig op los! Het geluk lag ook aan onze zijde: verschillende ballen kwamen op bijzondere wijze over het net. De 3e set werd gewonnen met 25-15. Ook de 4e set waren wij gewoon sterk. Nu was het de midpositie die alle ballen scoorden. OSR liet hun hoofd hangen, en wij maakten daar dankbaar gebruik van. De 4e set werd door ons gewonnen met 25-11. Onze 1e 4-0 overwinning uit in 2 seizoenen…Een mooie prestatie mag ik zeggen! In ieder geval, volgende week mogen we weer naar Gramsbergen, dan zijn de Zwaluwen onze tegenstander! Hopelijk tot dan!