Dames 1 na een leuke wedstrijd uit de beker….

De halve eindstrijd was bereikt: D1 mocht 30 maart aantreden tegen TJOBA 4. Mocht gewonnen worden, dan zou de finale op 12 mei lonken.
Als naar de 4 halve finalisten werd gekeken, dan heeft Thriantha de minste papieren. Alle andere ploegen gaan voor het kampioenschap in de andere poules, wij worden 5e of 6e in de poule. Op papier zou het dus een makkie voor Tjoba moeten worden.

De eerste set begon vol spanning. Ellen nog steeds zwanger, Tamara en Melissa nog steeds geblesseerd, dus Silke en Lieke deden weer mee. In deze set ging het lange tijd gelijk op. Het publiek, dat in groten getale was toegestroomd, zag leuke dingen gebeuren. Het was spannend en leuk om naar te kijken. Op het eind van de 1e set werd het 23-23, nadat een achterstand was weggewerkt. Helaas konden de dames van Thriantha niet de benodigde punten halen om de set naar zich toe te trekken. De 1e set ging met 23-25 naar TJOBA.

In de tweede set bleef TJOBA ook steeds een kleine voorsprong houden. We kwamen dan wel af en toe weer bij, maar dat was dan voor korte duur. De pass lag niet goed, waardoor de set up ook altijd niet goed kwam, en daardoor werd het moeilijker om aanvallend punten te scoren. De meiden deden er alles aan, maar de achterstand bleef. Deze set werd wederom verloren, maar nu met 20-25.

In de derde set, kwam na een goed blok van Thriantha, Kris aan opslag. En hier wist TJOBA echt geen raad mee. Kris serveerde 11 keer op rij, waarin wel 8 punten rechtstreeks een punt waren voor Thriantha.Een 12-0 voorsprong was het gevolg. Tjoba kwam wel steeds een paar puntjes dichterbij maar Thriantha wist deze set te winnen met 25-20. 2-1 was er nog meer mogelijk?

De vierde set verliep helaas niet zoals verwacht. We liepen constant achter de feiten aan. We maakten serverend te veel fouten. Waar we de vorige set met servicedruk zoveel punten hadden gehaald, maakten we daarin nu te veel fouten. Time outs zorgden niet dat het spel beter werd, en in de laatste 5 punten was het paniek in het spel te zien: “we zouden toch niet verliezen???” Helaas was dit wel het geval. We verloren de set met 17-25.

Er kan terug gekeken worden op een mooi bekeravontuur, met een hele leuke wedstrijd als afsluiting! De gemiddelde leeftijd van ons team was laag deze wedstrijd, wat betekent dat we de komende jaren zekers iets moois kunnen verwachten binnen de dameslijn. Ook de sfeer en het toegestroomde publiek deze avond op de tribune en in de zaal was geweldig! Daar word je gewoon blij van! Dank jullie wel!

Nog drie wedstrijden in de competitie waarvan 7 april thuis tegen De Schutters om 17:30 uur. Publiek het zou mooi zijn als jullie er weer waren zaterdag! Tot dan!

Elles

vv Thriantha, 1/2 finale beker D1 30-03-2018 vv Thriantha, 1/2 finale beker D1 30-03-2018 vv Thriantha, 1/2 finale beker D1 30-03-2018 vv Thriantha, 1/2 finale beker D1 30-03-2018