De nummer 7 van Thriantha Bokjen Heren 1

Oplettende leden hebben het vast al wel gemerkt, dat bij geen enkele wedstrijd van Thriantha Bokjen Heren 1, het wedstrijdshirt met het nummer 7 wordt gebruikt. Hieraan ligt een droevige reden ten grondslag. Op 16 november 2009 kwam het teamlid, dat dit nummer altijd droeg door een motorongeval om het leven. Dit was David Krabbenbos. Hij speelde met het rugnummer 7 op zijn shirt. De andere leden van het team hebben toen unaniem besloten om het nummer ZEVEN niet meer tijdens hun wedstrijden te gebruiken. Dit nummer hoort bij David.

David Krabbenbos
1 oktober 1985 -16 november 2009
“Krabbel”

vv Thriantha, 2019, foto David

 

Op de rouwkaart stond de tekst: “Onze lieve David is plotseling uit ons midden weggenomen. In onze gedachten en herinnering blijft hij altijd bij ons.”

David speelde al een aantal jaren volleybal bij Thriantha. Hij was een bescheiden jongen die het prima naar zijn zin had bij de volleybalvereniging van Thriantha. Hij werd met het tweede herenteam kampioen, Daar genoot hij toen erg van. Hij vervolgde zijn volleybal carrière enige tijd later bij het eerste herenteam: Thriantha Bokjen Heren 1. Hij speelde in dit team als middenspeler. Alle spelers van dit team hadden bijnamen. De bijnaam van David was: Krabbel. In de sporthal hangt nu een scorebord met daarop de naam: “Krabbelbord” , dat is geschonken door David zijn ouders, zijn zus Marlies en vriendin Remke, die David ook binnen de Thriantha familie leerde kennen.

Tijdens het afscheid gaven de ouders van David aan, dat de vereniging heel veel voor David betekende. Er werd gezegd : “It takes a village to raise a child“ en Thriantha was daar ook een onderdeel van was geweest.

David was een talentvolle speler, die wij als vereniging helaas veel te vroeg moesten missen. De verslagenheid was groot toen wij het nieuws hoorden, dat David niet meer bij ons was. In de sporthal werd David op indrukwekkende wijze herdacht met een minuut stilte. Het shirt van David met rugnummer 7 en een foto van David hangt nu aan de wand in de trapopgang naar de kantine in sporthal De Kampen. Op deze manier zal David voor altijd deel uitmaken van de geschiedenis van Thriantha.

vv Thriantha, 2019, trapopgang De Kampen

 

De Spelers van Thriantha, Bokjen Heren 1