OLDSTARS THRIANTHA

Spelers en speelsters:

Voorste rij (v.l.n.r.): Tonnie Bril, Lucienne Batterink, Hanneke Kuper-Masselink, Harm Koop, Ben Groenewold, Achterste rij (v.l.n.r.): Henk Sloots, Jacob vaan de Broek, Martin Koers, Dries Vrielink, Paul Groener, Harrie Wolbers, Sytze van der Spoel. Hennie Hanken miste op de teamfoto. Een afbeelding is op de teamfoto voor Ben ingevoegd.

Trainer: Martin Koers

Trainingstijden: woensdag 19.00 – 20.30, veld 2

Wat is OldStars volleybal? OldStars volleyball is een variant van het reguliere volleybal. In de basis wordt er gespeeld volgens de bekende volleybalregels. Belangrijkste aanpassingen zijn:

  • Onderhands serveren,
  • Spelen op een aangepaste afmeting van het speelveld
  • Aangepaste nethoogte
  • Er mag niet worden gesprongen (geen aanvalssprong en bloksprong)
  • Gemengd team

Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Volleybal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Daarnaast is er aandacht voor beweegvormen in de aangeboden les-vormen via het ASM model (Athletic Skills Model). Op deze wijze wordt er via volleybal gewerkt aan een betere coördinatie en motoriek op latere leeftijd