Thriantha D1 verliest ……

Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen VONK D3. Dit team staat ook hoog in de ranglijst. Vonk D3 is een team met veel ervaring en dat was tijdens de wedstrijd ook te zien.

In de eerste set gingen we voortvarend van start, een paar goede services, paar leuke aanvallen en we wisten een kleine voorsprong op te bouwen. Maar het ging niet gemakkelijk. De dames van Vonk stonden veelal goed in de verdediging en scoren was voor Thriantha geen eenvoudige klus. We behielden lang een kleine voorsprong maar een bij een stand van 20-20 kwamen we toch gelijk te staan. Het ging gelijk op, en jammer genoeg wisten we de winst niet naar ons toe te trekken. We verloren de set met 26-24.

In de tweede set begonnen we slecht. We kwamen op een achterstand. Een dubbele wissel zorgde ervoor dat we weer bij kwamen. Wederom gingen we lange tijd gelijk op, maar bij de stand 20-20 maken wij zelf net te veel fouten: opslag uit, aanval in net, niet durven te slaan, blijven prikken. VONK pakte de leiding en gaf deze niet weg. De set gaat met 25-21 naar VONK.

De derde set was het geloof toch stiekem een beetje weg. Het scoren blijft lastig. VONK weet dit wel bij ons te doen. Af en toe zijn er misverstanden, die er een poosje niet zijn geweest. Het is jammer, maar we maken zelf te veel fouten, en VONK doet dit eigenlijk niet. We verliezen deze set met 25-18. Een 3-0 achterstand: dit jaar hebben we dit nog niet gehad. Dat is even wennen.

We willen natuurlijk dat laatste puntje nog proberen te pakken. We komen zelfs voor te staan met 10-2 door heel veel aanvalspunten van Rianne. Helaas weten we deze voorsprong niet vast te houden. Het gaat wederom gelijk op, en weer op het eind van de set maken wij twee foutjes te veel: we verliezen de set met 25-23. Het eerste verlies voor Dames 1 met 4-0.

Het grote verschil tussen VONK en THRIANTHA D1 was ervaring. Vonk kon goed anticiperen en liet zich de kop niet gek maken. Op sommige momenten maakten wij zelf de fouten en werden we toch een beetje onzeker aan het eind van de set. Een verloren wedstrijd, maar toch vol met leermomenten. En ook al hebben we verloren: het was een mooie wedstrijd om te spelen. We staan weer met beide voeten op de grond. De kar hoeft nog niet klaar gemaakt, Onze eerste plek zijn we weer kwijt. Maar er is nog niets aan de hand. We draaien nog steeds mee om de bovenste plekken, dus we moeten er weer tegenaan!

Zaterdag a.s. mogen we tegen Deko, kijken wat dat ons weer gaat brengen!