Thriantha D1 wint van Dalen D3 met 3-2

Dames 1 mocht gisteren aantreden tegen Dalen 3. Tamara was niet aanwezig ivm werk, Rianne kreeg zaterdagmiddag spontaan last van buikgriep, dus zij was helaas ook niet aanwezig. Met 7 vrouwen gingen we de strijd aan. We wisten dat Dalen geen eenvoudige tegenstander zou zijn, want vorig jaar hebben we ook tegen ze gespeeld en toen eindigden de wedstrijden twee keer in een 3-2 stand. De eerste set begon heel onwennig. We hadden moeite met de service van Dalen. We kwamen eigenlijk gelijk op een achterstand. Af en toe kwamen we in de buurt, we lieten soms een mooie aanval zien, maar helaas werd de set terecht verloren met 21-25. In de tweede set kwam Thriantha op voorsprong. Deze set hadden we de boel beetje bij beetje iets meer onder controle. We pakten blokkerend enkele punten en aanvallend werd er mooi gescoord! De tweede set wisten we naar ons toe te trekken met 25-22. De derde set was ronduit slecht. We werden compleet weg geserveerd. Er werd niet gecommuniceerd, en Elles liep rood aan. Kort samengevat: bagger. Deze set ging terecht naar Dalen. In de vierde set ging het eerst gelijk op, maar net over de helft pakte Dalen wederom de leiding. De pass was eigenlijk weer het struikelblok. Wat we in de derde set niet of nauwelijks deden, lukte in de vierde set beter namelijk: Kop d’er veur houden! We bleven steeds een kleine achterstand houden maar aan het eind van de set wisten we het bij te trekken en kwamen we op een gelijke hoogte van 23-23. Het publiek ging zich er ook mee bemoeien en dat werkte ook zeer zeker in het voordeel van onze dames! Na een paar spannende rally’s, na een beslissing van de scheids waar Dalen het zeker niet eens mee was, maar waar wij ons zeker in konden vinden, wist Thriantha Dames 1 de set naar zich toe te trekken met 30-28. Er kwam een vijfde set. Ook deze ging lang gelijk op. Maar Dalen was een beetje de weg kwijt, maakte fouten, en daar profiteerden onze dames van. De zege ging uiteindelijk naar Thriantha!
Benieuwd wat de rest van de competitie gaat brengen. Duidelijk is dat Dalen een goede ploeg is en hoge ogen gaat gooien in de competitie. Gaan wij dat dan ook doen? Het was een moeizame start voor dames 1. Er moet nog genoeg gebeuren, laten we daar de focus eerst maar eens op houden.
Volgende week wacht Thriantha D2 op ons. Natuurlijk wordt dit een wedstrijd met onderlinge rivaliteit, want natuurlijk wil het tweede winnen van het eerste…. En dat hoort er ook bij.
Komt allen dus om 17:30 naar de sporthal. Het belooft een leuke wedstrijd te worden!
En voor wie je moet zijn? Ach … roep HUP THRIANTHA …. Dat is altijd goed!

vv Thriantha - Ds1 - Dalen D3 - 22-09-2018 vv Thriantha - Ds1 - Dalen D3 - 22-09-2018 vv Thriantha - Ds1 - Dalen D3 - 22-09-2018